Kórházmisszió

Kórházmisszió

A Magyarországi Református Egyház Missziói Központján belül, a társadalmi missziók között foglal helyet a kórházmisszió, mely ebben az évben (2012) ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

A 2012. október 24-én elhangzott püspöki köszöntőben (főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv, MRE Zsinatának lelkészi elnöke) meghallhattuk, hogy ez a pusztai vándorlás idejének csak a fele, de már mint nagykorú, számos tapasztalattal, küzdelemmel a háta mögött tekint a jövő felé. Az elkövetkező idők világában is hatalmas szükség lesz arra, hogy kórházakban, klinikákon, a betegápoló és gyógyító személyzet mellett helyet kapjon a kórházlelkész. Személyes látogatások, lelkigondozói beszélgetések segítségével szükséges újragondolni eseményeket, sérelmeket, és felkínálni az imádság reményt adó lehetőségét, továbbá felnyitni a Szentírást, mint Isten kijelentésének és vigasztalásának csalhatatlan forrását. A mi Urunk bátorítást adó szava azonban nem csak a betegeket szólítja meg, hanem az orvosokat és ápolókat egyaránt, hiszen a lehetetlenség határán küzdeni nap, mint nap, embert próbáló feladat.

Hála és dicsőség legyen a Mennyek Királyának, amiért a kórházlelkészi szolgálatomat nem utasítják el, hanem szívesen, szeretettel és hálával veszik, tudva, hogy szükség van rá. E sorok olvasóit arra kérjük, imádkozzanak a szolgálat további előre haladásáért, erőért, bölcsességért, valamint az intézményi rész nyitottságáért. Hálás köszönet az eddig elmondott imádságokért!

Áldás, békesség